Jun 24, 2009

cuti-cuti cuti skolah....

ermmm...mcm yg saya janjikan dulu once my henfon dah ok,i'll upload my pict at Pulau Aman masa skool break ari tu...but,b4 that i wanna say trillion thousand of thanx to Atef coz tlg repair my henfon...klu x melayang la duit saya nk byr kt kdai henfon tu...ngn Atef FOC tp saya jnji akan blnja Atef mkln KFC dinner plate....hahahahha....

k,now enjoy my pict at Pulau Aman...



masa nie dlm bot otw ke pulau aman..it takes around 15 minutes to arrived there...kelihatan adik saya (baju kuning bt muka ala2 cumel) terlebih seronok mengalahkan anak dia (budak kecil bertopi).....

mak saya hnya mmpu tersenyum tgk perangai anak2 n cucu dia....



adik ipar saya (baju putih belang2) sdg sbk bersoal jwb ngn pemandu bot dan adik2 saya sbk nk posing...


saya dn adik yg yg dulunya musuh sbb slalu gdh2 tp skrg dah jd geng...ala2 geng pengembaraan upin dan ipin..kuikuikui....


Pulau Aman...here we come!!!!!!! dah dekat dah ni..dah dekat dah...


jeti menurunkan penumpang2 bot....


kat cni la kami sekeluarga memancing ikan...dpt x? mmg dpt...dpt letih ngn penat jer....huhuhuhu...ikan x nak mkn umpan kami sbb kami bising..hikhikhik...pastu kn mrh....hahaha


budak yg x reti ddk diam smpi mak n mak tok dia pon tensen...



sate perut dan char ho fan kt cni sgt2 sedap..nyum..nyum...


mak yg kekenyangan stlh mkn sate,char ho fan dan nasi goreng padprik + lai chi kang....pelik tol tgk mak mkn bnyk2..sll mlm x nak mkn..diet..kehkehkeh....


ermmm..masa ni nk mkn mlm kt resort yg kitaorg sewa tu....bukak blkg pintu umah jer dah laut....huhuhuhuhu


masa nih ngah pjk budak nakal nie pkai baju...syaratnya mak long kena amik gmbr adik dlu....hukhuhkukk..saya dibuli oleh anak sedara saya.....huhuhuhuhuh

saya yg terpaksa membawa bantal busuk bdk nakal nie....huhuhuhuhu..tensen jaa...

k..sekian...ni je la gmbr2 yg saya dpt upload...bnyk lg tp x lrt la nk upload bnyk2..huhuhuuh...tis is very nice vacation coz sll ssh sgt nk berkumpul adik beradik ramai2..then bila cuti mcm ni n semua pown blk kg so its sooo cooollll......xsbr nk g holiday lg.... maybe Cameron after tis...my mom suka sgt Cameron....

Jun 17, 2009

saya demam....


saya telah demam selesema....




dan saya juga sakit kepala......




ditambah dengan sakit tekak yg sngt menyakitkan....





dan inilah hasilnya..saya telah demam dn tido di opis stlh mkn ubat....
hukhukhuk..cian saya...

Jun 15, 2009

henfon ku rosak....

ermmm..i'm really tensioned last week coz when i want to update my blog n put a new pic that i snap during my holiday at Pulau Aman, Penang suddenly my henfon hang....xleh nk wat aper pown..stuck mcm tu jer..bermacam2 gaya dn cara yg dilakukan oleh saya malangnya xnak gak hidup..apa lg trs bwk g kedai henfon...

huk..huk..cedihnya saya bila abg kdai tu kata software phone to corrupt sbb ada virus..geramnya!!!!!!dh xleh nk ltk gmbr2 yg berjaya di ambil di pulau aman..tensen tol...tp saya jnji once henfon saya dh ok, i'll put the pic in my blog n facebook...so watch out guys.....

Jun 12, 2009

dalam kenangan......

kegembiraan saya di kampung tempoh hari tlh disentap dgn berita kematiaan sepupu saya yg plg rpt dengan kami adik beradik...mmg btol2 mengejutkan sbb semuanya berlaku dgn begitu pntas...kami satu famili yg msa tu nk kuar mkn sate yg dibelanja oleh mak trs xde mood..saya cuba menahan air mata dr trs mengalir...
pemergian dia btol2 dirasai oleh semua sbb dia antara abg sepupu yg plg baik ngn kitaorg semua..klu time raya or cuti2 balik umah atuk dia mst ada dgn aksi mat yo yo nya tu..ckp jer nk mkn apa mst dia cuba usaha dptkan..trgt lg msa saya tringin saya nk mkn buah mangga depan umah jiran atuk tu..dia dgn selamba pegi amik even atuk bising2 xbg amik..hihihihi...bila balik kg tu mst bnyk lawak2 jenaka dia tu smpi x kering gusi kitaorg gelak..
trgt lg kenangan masa raya haji ari tu..bergelak ketawa smpi kn mrh,then lari kuar tgh2 mlm g lepak kt bndr..hahahaha...everything was so sweet...but, for raya aidilfitri thn nie semuanya dah lain..dah xde kenangan2 manis mcm tu...we will miss him so much...
dia antara sepupu yg sll dtg lepak umah saya di kulim..bila dia bosan ddk kl dia akan merantau ke kedah...ermmm...kenangan meniaga bulan posa sama2..hikhikhik..
hari2 terakhir saya dpt jmp dia masa balik umah atuk dgn mak..dia mcm kurus skit tp still blh buat lawak...sblm saya balik dia smpt tnya bila saya nk kawen..hihihihhi...saya hnya senyum jer..
xsgka itulah kali trakhir saya dpt jmp dia..masa dia sakit saya xsmpt melawat dia di hospital temerloh sbb xde transport dn sbk dgn research..lgpon dia ditahan di ward ICU so xde sapa blh masuk kecuali parents...tepat pkl 8.00pm 5/6/09 dia telah pergi meninggalkan kami semua coz of lung infection..atuk la manusia yg paling merasai pemergian dia sbb dialah peneman atuk di kg even derang sll gdh2..gdh2 manja gitu..hihihi
ermmm...sedih sgt sebab dia meninggal dalam usia yg muda..br 27 thn..saya yg mmg dah xde abg hilang seorang abg sepupu yg saya dh aggp mcm abg sendiri...mungkin Allah lebih menyayangi dia..semoga rohnya dicucuri rahmat dan ditempatkan di antara org2 beriman..Amin....

Jun 4, 2009

home sweet home....

urmmm...xde kata yg dpt gambarkan betapa gembiranya saya dpt balik umah...nsb baik,my sis bring back her laptop so i can update my blog...b4 that i want to tell bout my interview...soooooo horrible...i arrivved there around 7.40am and assume i was the early person there..hihihi..rupanya2 nya..masa smpi kt bilik pendaftaran dah ada around 15 person there...hahahah..mengarut sgt...

saya org yg ke 8 drpd 9 org for PTD post..lmbt gila nk tggu...saya dh x larat kuar msk bilik interview tu n da best part saya smpt tido kt kerusi...hihihihihi..lantak la...bosan sgt2..turn saya smpi pkl 12.15pm...see,how long i've to wait...then saya mmg merapu gila jwb semua soalan..nervous+dah xde mood + xbrapa nk prepare = @#$%^&*43......ye itulah hasilnya...mmg x dpt la jawapannya...tp mana la tau ada rezeki Allah bg...hahahahah...(plitz pray for me...)

ptg tu trs saya blk umah...dah xsbr2...best gila dpt jmp famili yg dh lama x jmp...hepi sgt...release tensen jap from work and my research yg x siap2 lg tu....but dun worry my hauzemate n my colleagues, i will coming back tis sunday...huuhuhuhu...

i was thinking to visit my fren n her luvly omey tomorrow...b4 tis when she give birth i can't visit her daughter coz she was admitted to ICU for certain health problem...so, tis is the time i can visit her omey n maybe bring sum presents for her....but saya nie klu dah blk umah mmg ssh sgt nk keluar..kdg2 tu smpi jiran sblh umah pown xtau saya balik...bila dh nk balik kl br keluar...hihihihi...saya lbh suka ddk umah lpk smbl tgk tv (mcm la dkt Ukay Perdana xde tv)...hahahahhaah..


ini adalah video hasil ciptaan my lil sis bout my famili..enjoy it...
video

Jun 1, 2009

long...long day!!!!

yesterday was a longgggg day for me...letih gila g kenduri kt Ijok...kol 10.30 pg dah smpi umah kenduri sbb mmbr saya jd bestman for the bride....so smpi trs melantak x hengat sbb x smpt bekfes...then bermula la satu penantian sbb kn tggu for my fren yg jd pengapit tu..dr sesi smbut pengantin,acara bersilat,baling2 gula(ni adat org jawa: boleh la plak asai kata mcm bg ayam mkn...heheheheh),bersanding dn last skali mkn beradab saya terpaksa menunggu dgn penuh sabar sbb cuaca sgt la panas smlm...mujurlah saya dpt member baru time tu (x sia-sia saya beramah mesra dn suka tersenyum....)around 2.30 pm br la blh bergerak balik...huhuhuh..letih btol...





then saya dh xsbr2 nk balik umah,malangnya terpaksa ke burfday party anak bos member saya (pnjg tol nk explain) di pandan indah...tp x sia-sia gi sbb dpt mkn ice cream cake yg sgt sdp..nyum..nyum..
saya yg x brapa minat makan cake dengan muka x malu mengalahkan budak-budak kt ctu meminta lg 1 slice cake..sgt sedap!!!..hbs la diet cmni..huhuhuhu..mst cik zaidi bising klu dia tau..uhuk..uhuk..


kek yg begitu enak dimakan begitu saja...nyum..nyum...


kisah saya tidak berakhir di situ saja sbb lps tu kami membuat keputusan utk shopping di Alpha Angel,Wangsa Maju..kekunun i want to reward myself b'coz struggle hard last week...cian bdn saya..nk pkai lama nie..hihihi..

pnya la suka berjalan2 sambil shopping...(tp bobot yg beli plg bnyk...)i'm juz bought compact powder,wet tissues n tmpt gantung baju coz i'm not affordable to buy new closet...huhuhuhu...ada sapa2 nk sponsor ker???



erm...klu la dpt shopping cmnie....


the day b4 i'm already bought new shirt,body scrub,nail buffer n mag...yuuhuuu!!!!shoping mmg best klu ada duit..klu xde duit..ermmm...window shopping..hikhikhik..act, i wanna buy new shoes (platform or wedges) malangnya size xde...when that salesgurl said.."i'm sorry...6 is the last size miss"..uhukk..uhuk..begitu keciwa rasanya...bg la ada size 5..lagi satu jer pown..bkn ssh..huhuhuhu...so..i didn't get my new shoes....



then pnya la sakan bershopping smpi la pkl 8..then bila nk balik tu br la perasan yg bobot lupa tutup lampu kereta...waaa.sgh sadis skali...batt keta dh weak..xleh nk start..di dlm ujan yg separa lebat tu kami ber3 wanita yg hebat dan jelita cuba meminta bantuan..malangnya xsiapa yg sudi membantu 3 gadis jelita ini...
berbagai2 bagai aksi mat yoyo dilakukan oleh 3 gadis jelita dan sorang jejaka macho (adik asai) utk mendapatkan bantuan..malangnya still x berjaya...
yg plg sadis mlm td jugak la ramai org xnak agkt phone derang apabila di call oleh gadis jelita..sgt tensen...tp akhirnya bantuan berjaya disalurkan pada pkl 9.30 mlm oleh Zura (thanx zura comey).....dan kami pown menuju ke Malinja utk mengisi perut stlh hbs tenaga dicurahkan utk menolak kereta dn mmbuat aksi mat yoyo...pkl 12 mlm br saya mndi dn tido pkl 2 am..sgt2 letih....rasa cam mls nk g kja esoknya...hahahaha...